Valpar

ATT KÖPA EN VALP HOS OSS

Vi säljer hundar till sällskap där vi lägger stor vikt i sunda friska föräldrar med trevliga och härliga temperament. alla föräldradjuren är ögonlysta innan parning och vi försöker i största möjliga mån att mentalbeskriva alla föräldradjuren innan parning. Med bra trygga föräldrar är chansen mycket större att valpen blir bra mentalt och du som valpköpare får en enklare och trevligare vardag tillsammans med din hund. 

Valparna kommer växa upp i hemmamiljö med kennelns övriga hundar. Valparna får en stimulerande och trygg uppväxt där dom också får uppleva en mängd olika saker innan de flyttar till sina nya hem.

Valparna kommer att vara vana vid att åka bil, vara i skog och mark och även tränas att gå i koppel.

Dom 3-4 första veckorna ligger dom hos sin mamma i ett lugnt, varmt och mysigt rum där inga andra hundar eller människor förutom familjen kommer att få vistas pga. smittorisker och oro hos tiken.

Efter ca 4 veckor flyttas valparna ut i köket på dagtid och kommer då få träffa den andra delen av flocken och börja lära sig att gå, leka och träffa andra människor och blivande valpköpare. Under denna tid ska nu dessa valpar förberedas inför den kommande flytten som sker tidigast vid 8 veckors ålder. Nu får dom höra skrammel, prassel och liv. även vid 3-4 veckors ålder får dom provsmaka riktig mat så som rå nötfärs blandat med äggula.

VALP MED BIBEHÅLLEN AVELSRÄTT

Som uppfödare finns inte möjlighet att behålla alla hundar hemma men som vi har intresse av att använda i vår avel. Ett sätt att lösa detta på är att sälja lovande valpar med bibehållen avelsrätt.

Att köpa en valp med bibehållen avelsrätt betyder att du som valpköpare äger valpen men jag som uppfödare har rätt att använda den i avel. Du som köpare betalar halva det normala köpesumman mot att vi får behålla avelsrätten på hunden;

För tik gäller: en valpkull innan tiken fyller fem år

För hane gäller: tre parningar och avtalet gäller fram till att hunden är 7 år gammal. 

Allt är naturligtvis enligt SKKs regler och avtal.

 

Som köpare av en valp med bibehållen avelsrätt måste du vara införstådd med att tiken kommer att bo hos oss i samband med valpningen och åtta veckor framåt och att hanen måste hållas tillgänglig för parning. Vi står för alla kostnader i samband med parning och valpning. Avelshundarna måste ställas ut .Vi står för kostnaderna  för de utställningar vi önskar att hunden deltar vid. Vi lär er gärna allt om träning och förberedelse inför en utställning. Viss förberedelseträning måste så klart alltid göras.

Vi förväntar oss att bli kontinuerligt uppdaterade om hundens utveckling för att kunna utvärdera om hunden är lämplig för avel. Hunden MÅSTE hållas i god kondition. Tikarna bör hälsa på hemma hos oss då och då för att vistelsen hemma hos oss i samband med valpning ska kunna fungera så bra som möjligt. Ju oftare hunden besöker oss desto tryggare kommer hunden att känna sig när den vid valpning ska bo hos oss .

 

FODERVÄRD

Som fodervärd innebär det att man inte betalar något för valpen men däremot så vill uppfödaren använda tiken till två valpkullar och avtalet gäller tills tiken uppnått 5 år , även här gäller det samma som ovan 8 veckor framåt från valpning som tiken bor hos uppfödaren. För en hane gäller det 6 parningar fram tills hanen fyller 7 år. Hundarna måste hållas i god kondition och pälsvård krävs.

Många ser det som en fördel med att vara fodervärdsfamilj med support från uppfödaren under tiden.

Tror du att detta skulle vara något för dig får du gärna höra av dig till oss.


© Copyright Kennel Broddways